17. tammikuuta 2012

Viime sunnuntain ruoka: suppilovahverorisotto ja punajuuri-vuohenjuustopaistos

UG- kinkerit saatiin kunnialla roudattua poispäin ja nälkä oli valtaisa. Vaikka kroppa huusi jotain epäterveellistä, niin kerrankin tuli tehtyä kunnon ruokaa. 

Suppilovahverorisotto

8- 12 dl vettä
3 dl risottoriisiä
2 kasvisfondikuutiota
n. 2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
Reilu nokare voita (mulla taisi olla n. 3 rkl, ehkä jopa 4...)
Loraus sitruunamehua
Teelusikallinen kotimaista hunajaa
Mustapippuria

- Voi kattilaan, perään sipulit. Kuullottele. Lisää risottoriisit, pyörittele hetki. Lisää sienet ja jatka sekoittamista. Kun riisit ovat läpikuultavia, ala lisätä kuumaa kasvislientä pienissä erissä. Juju on siinä, että malttaa lisätä nesteen hitaasti, edellisen erän vasta imeydyttyä. Riisi kiehuu kypsäksi n. puolessa tunnissa. Kun riisi alkaa olemaan kypsää, ropsauta joukkoon sitruunamehu ja mausteet. Lisää hunaja, sekoittele ja maista. Suolaa saattaa joutua lisäämään hiukkasen. Itse en sekoittanut joukkoon mitään juustoa, koska sienen, sipulin, voin ja hunajan maku mielestäni riittää. Risotto saa olla koostumukseltaan "oozy", eli sellainen kostean valuva :)

Punajuuria ja vuohenjuustoa

6 raakaa punajuurta kuorittuna ja viipaloituna
Pötkö vuohenjuustoa kuutioina
Hunajaa
Suolaa
Timjamia
Oliiviöljyä

- Lado uunivuokaan punajuuret, mausteet ja niiden päälle vuohenjuustokuutiot. Luruta päälle öljyä (n. 3 rkl) ja hunajaa. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen n. 40 minuutiksi. Mikäli punajuuret eivät tunnu kypsiltä, voi kypsennystä nopeuttaa laittamalla vuoan päälle folion loppuvaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti