6. toukokuuta 2012

Sunnuntaiautuutta

Pihatöiden jälkeen maistuu varmasti risotto. Nimittäin chorizorisotto. Ja ehkä tuolle ukkelillekin kelpaa, kunhan mökiltä kotiutuu. Tässä resepti:

1 punasipuli
3 iso valkosipulin kynttä
10 dl vettä, 3 kanaliemikuutiota
4 dl risottoriisiä
6 keskikokoista chorizomakkaraa palasina
Parsakaalia
Sitruunamehua
Mustapippuria
Hunajaa
Arrabiatapestoa
Voita

Kuullota sipulit voissa isossa kattilassa. Kaada perään riisit, kuullottele. Pilko chorizot paloiksi ja paista pannulla kypsiksi. Lisää loppupuolella parsakaalit makkaran joukkoon. Kun riisit ovat kuullotuneet, ala lisäillä kuumaa kanalientä pienissä erissä. Sekoittele. Kypsymisen loppuvaiheessa lisää joukkoon makkarat&parsakaali, sitruunamehua reilusti, mustapippuria, hunajaa teelusikallinen, pari tlk pestoa. Lopuksi heitä sekaan jäiset katkaravut, älä enää kiehuta risottoa. Valmista tuli ja on muuten HYVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti